Heeft u hulp nodig bij de boekhouding van uw bedrijf? Of wilt u een eigen bedrijf opstarten en weet u niet hoe u de administratie aan moet pakken? Dan kan een boekhoudkantoor u helpen.


Taken

Een boekhouder kan u met heel veel administratief werk ondersteunen. Hij verzorgt bijvoorbeeld de kwartaalaangiftes (BTW-aangifte) en de jaarlijkse aangifte voor uw bedrijf. Tevens stelt hij elk jaar de balans en jaarrekening voor u op. Ook is het mogelijk dat uw boekhouder uw facturen boekt. Een boekhoudkantoor kan uw gehele crediteuren- en debiteurenadministratie verwerken en bewaken. Ook geven zij adviezen over bijvoorbeeld investeringen, mogelijke aftrekposten, investeringsmogelijkheden, etc. U kunt er ook voor kiezen om een aantal taken zelf te doen. Het is verstandig om dit vooraf goed af te stemmen met uw boekhouder. 


ZZP-ers

Accountants en boekhouders werken niet alleen voor grote bedrijven. Zij ondersteunen ook ZZP-ers met hun kwartaal- en jaaraangiftes. Ook voor hen kunnen zij de complete debiteuren- en crediteurenadministratie verwerken en bewaken. Hier geldt hetzelfde als bij grotere bedrijven: de klant bespreekt met het boekhoudkantoor welke werkzaamheden zij wel of niet voor hem moeten doen. 


Particulieren

Accountants en boekhouders werken niet alleen voor bedrijven. Ook voor particulieren verzorgen zij zaken zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse belastingaangifte. Ook adviseren zij particulieren over bijvoorbeeld mogelijke aftrekposten. Ze zijn dus niet alleen boekhouder, maar ook adviseur. 


Meerdere bedrijven

Accountants en boekhouders werken voor meerdere bedrijven. Een goede boekhouder is erg belangrijk voor een bedrijf, zij kunnen fouten opsporen en voorkomen daarmee wellicht problemen. Er zijn veel boekhouders en accountants, u heeft daarom keuze genoeg om een kantoor te kiezen waar u een goed gevoel bij heeft. Dit is belangrijk, omdat u toch zeer regelmatig contact met hen heeft. 


Vroeger en nu

Vroeger verwerkten boekhouders en accountants alles op papier, alles moest handmatig uitgerekend worden. Tegenwoordig heb je speciale boekhoudprogramma's. Deze programma's hebben een deel van het werk overgenomen van hen. Deze programma's maken een aantal werkzaamheden dus een stuk eenvoudiger voor hen. Hierdoor hebben zij meer tijd over om hun klanten bijvoorbeeld te adviseren of een en ander voor hen uit te zoeken. 


Kosten

De meeste accountants hebben meerdere pakketprijzen. U kiest dan het pakket wat bij u past, dus u besteedt bijvoorbeeld alleen de jaaraangifte uit of u kiest voor een wat uitgebreider pakket. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk wie welke werkzaamheden doen. En u komt aan het einde van het jaar niet voor een verrassing te staan, want u betaalt dan een vast bedrag per jaar. Als u nog niet precies weet welke werkzaamheden u zelf wilt doen en welke werkzaamheden u uw accountant wilt laten doen, kunt u er ook voor kiezen om elke maand een factuur te krijgen voor de werkzaamheden die uw accountant voor u gedaan heeft.  Een goede boekhouder of accountant is dus erg belangrijk! Zij verwerken uw administratie en zijn ook uw adviseur! Succes met het zoeken naar de, voor u, juiste boekhouder of accountant.

Op zoek naar een boekhouder? Kijk bij Visser & Van Eck Administrateurs Belastingadviseurs B.V. voor deskundige boekhouders en accountants.

Delen